Toimintaa

Muistikahvilat

Muistikahvila on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa saa tietoa mm. muistista ja siihen liittyvistä ajankohtaisista asioista sekä voi keskustella muiden osallistujien kanssa kahvikupposen äärellä. Muistikahvilat ovat avoinna kaikille!

Muistikahvila Kuusamo avoinna MuistiPirtillä, Kitkantie 2 kerran viikossa klo 13-15. 
Lisätietoja p. 040 751 2178. 

Muistikahvila Taivalkoski kokoontuu Katajan Pirtillä, Lammentie 4 kerran kuukaudessa klo 12-14. Taivalkoskella on aluksi ryhtijumppaa fysioterapeutti Milla Kankaan vetämänä. Muistikahvilan ohjaajana toimii Pirjo Kouva.
Lisätietoja antaa Taivalkosken ohjaaja Pirjo Kouva p. 040 575 5473

Muistisairaiden ja heidän omaisten vertaistukiryhmät

MuistiPirtillä Kitkantie 2 kerran kuukaudessa tiistaisin klo 10-11.30. Syksyn toiminta käynnistyy 25.9.2018. Voit tulla ryhmää yksin tai yhdessä läheisesi kanssa. Osittain eriytetty ohjelma. Keskustelua ja erilaista toimintaa esim. pelaamista, muistelua. Kahvitarjoilu!
Lisätietoja p. 040 751 2178.

Läheisten ryhmä

Aloittaa to 4.10 klo 11 MuistiPirtillä. Muistisairautta sairastavan läheisen roolista kertomassa Salme Määttä.

Ryhmä on tarkoitettu muistisairautta sairastavien läheisille, olet sitten puoliso, tytär, poika tm. läheinen. Tule suunnittelemaan ryhmän sisältöjä yhdessä samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Lisätietoja p. 040 751 2175.

Taidekerho

Kaikille avoin taideryhmä, jossa pääset kokeilemaan eri välineitä ja – tekniikoita. Ohjaajana Jukka Pelli. Kahvitarjoilu!
MuistiPirtti, Kitkantie 2. Ryhmä kokoontuu joka toinen tiistai klo 13-15.
Lisätietoja Eine Korhonen p. 040 751 2175/ Tuuhan Völöjyyn! 

Lauluryhmä

Yhteislaulua vapaaehtoisten vetämänä pianon säestyksellä. Lauluryhmä on kaikille avoin tapahtuma. Ryhmä kokoontuu joka toinen maanantai klo 13-14.30 MuistiPirtillä, Kitkantie 2.
Lisätietoja Eine Korhonen p. 040 751 2175/ Tuuhan Völöjyyn!

Lisäksi

Järjestämme vuosittain alkukesästä yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa KESÄRETKEN lähialueen luonto ja kulttuurikohteeseen. Seuraa tästä ilmoitteluamme. Voit myös vinkata toiveesi retkikohteeksi.

Kerran vuodessa järjestetään yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsin ja Kuusamon kaupungin kanssa virkistys -ja vertaiskurssin muistisairaille ja heidän läheisilleen.

Muistiviikko (vk 38/39) on Muistijärjestön tärkein toimintaviikko. Se ajoittuu aina Maailman Alzheimer-päivän (21.9.) ympärille. Viikon tarkoituksena on tuoda tietoa muistisairauksista sekä vaikuttaa muistisairaiden ja läheisten hyvän elämän puolesta.

Aivoviikon (vk 11) tarkoituksena on tuoda tietoa aivoterveydestä, muistista ja muistisairauksista koko väestölle sekä alan ammattilaisille ja heille, joita muistisairaus koskettaa.

Lisäksi järjestämme erilaisia koulutus – ja yleisöluentotilaisuuksia sekä olemme mukana messuilla ja eri tapahtumissa.