Vapaaehtoistyö

Kaipaatko tekemistä? Koetko välillä olevasi yksinäinen? Haluatko olla avuksi?

Vapaaehtoisia tarvitaan yhdistyksen hallituksen jäseniksi aktiivisiksi toimijoiksi ja kehittäjiksi, apuohjaajaksi vertaistukiryhmiin, muistikahvila isännäksi /emännäksi sekä avustajaksi retkille ja tapahtumiin. Vapaaehtoistehtävä voi olla lyhytkestoinen esim. retkellä tai tapahtumassa avustaminen tai pitempikestoinen, säännöllisesti toistuva, kuten muistikahvilan isäntä/ emäntänä toimiminen.

Tuuhan Völöjyyn- hanke on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (Stea) rahoittama ja Koillismaan Seudun Muisti ry:n hallinnoima vuosina 2017-2020 kehittämisavustuksella toimiva hanke. Toiminta-alue on Kuusamo, Taivalkoski ja Posio. 

Yhteistyökumppaneita muistisairaiden ja läheisten lisäksi ovat erilaiset taide- ja kulttuuriyhdistykset ja kyläyhteisöt. Luonnolla, taiteella ja kulttuurilla on monenlaisia suotuisia vaikutuksia ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja näitä keinoja hyödynnetään Tuuhan Völöjyyn- hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Etsimme vapaaehtoisia mm. kulttuurikaveriksi, luontoystäväksi, taide- ja kirjallisuuskumppaniksi, tanssitreenikaveriksi tai lauluystäväksi. Vapaaehtoistoiminta räätälöidään kunkin muistisairaan toiveiden mukaisesti, joten myös vapaaehtoisia tarvitaan hyvin laajalla skaalalla. Jos sinulla on jokin kiinnostus asiaan tai erityisosaaminen/lahja, ota rohkeasti yhteyttä; rakennamme yhdessä sinulle yksilöllisen tehtävän. Tarvittaessa koulutamme tehtävään huomioiden muistisairauden erityispiirteet.

Vapaaehtoisten kuukausitapaamiset maanantaisin 28.9., 26.10., 23.11. klo 18-20 Kumppanuustalo Nuotassa, tervetuloa! 

Yhdistyksen hallituksen vapaaehtoisvastaava on Kielo Ronkainen (0407001704).

Tuuhan Völöjyyn! 

Räätälöidään sinun voimavarojesi ja kiinnostuksesi mukainen tehtävä.

Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä:
Elina Kemppainen, projektikoordinaattori
p. 040 751 2175
hanke@koillismaanseudunmuisti.fi