Vapaaehtoistyö

Kaipaatko tekemistä? Haluatko olla avuksi?

Vapaaehtoisia tarvitaan esimerkiksi yhdistyksen hallituksen jäseniksi aktiivisiksi toimijoiksi ja kehittäjiksi, ohjaajaksi vertaistukiryhmiin, muistikahviloiden hommiin, avustajaksi retkille ja tapahtumiin sekä muistikaveriksi käymään vaikkapa kävelyllä, kahvilassa, nuotioretkellä, elokuvissa. Vapaaehtoistehtävä voi olla lyhytkestoinen esim. retkellä tai tapahtumassa avustaminen tai pitempikestoinen, säännöllisesti toistuva, kuten muistikahvilan vapaaehtoisena tai ryhmänvetäjänä toimiminen.

Etsimme vapaaehtoisia mm. kulttuurikaveriksi, luontoystäväksi, taide- ja kirjallisuuskumppaniksi, tanssitreenikaveriksi tai lauluystäväksi. Vapaaehtoistoiminta räätälöidään kunkin muistisairaan toiveiden mukaisesti, joten myös vapaaehtoisia tarvitaan hyvin laajalla skaalalla. Jos sinulla on jokin kiinnostus asiaan tai erityisosaaminen, ota rohkeasti yhteyttä; rakennamme yhdessä sinulle yksilöllisen vapaaehtoistehtävän. Tarvittaessa koulutamme tehtävään huomioiden muistisairauden erityispiirteet.

Yhdistys kuuluu Kuusamon valikkoryhmään.

Vapaaehtoisten kuukausitapaamiset:
Kuulumisten vaihtoa, vertaistukea, toiminnan ja tehtävien suunnittelua ja uuden muistitiedon oppimista ja

virkistystä. Kokoustila Rysä, Kumppanuustalo Nuotta, Apajatie 1, 93600 Kuusamo. 

Maanantaina klo 14.30-16.00

14.8.

11.9. Kokoonnumme Vanhan pappilan kodalla, Kirkkotie 1 A

9.10.

6.11.

4.12.


Ryhmänohjaajakoulutus Kuusamossa vapaaehtoisille tiistaina 21.11. klo 13-16 jäähallin kokoustilassa. Koulutus on tarkoitettu vapaaehtoisille, jotka ohjaavat tai ovat kiinnostuneita ohjaamaan ryhmiä. Miten perustetaan ryhmä, mitä hyvä ryhmä edellyttää, mitä ryhmänohjauksessa on hyvä ottaa huomioon ja kuinka toimii hyvä ryhmänohjaus. Saat tietoa mm. ryhmän muodostumisesta ja vastuukysymyksistä. Koulutuksessa otetaan huomioon myös muistisairaus-näkökulma.
Koulutus on maksuton sisältäen iltapäiväkahvit. Ilmoittautumiset ma 6.11. mennessä muistiluotsi Riikka Heikkiselle p. 044 425 2955, riikka.heikkinen@osmy.fi


Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä:
Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi Maili Määttä, vapaaehtoistoiminnasta vastaava 

Riikka Heikkinen hallituksen jäsen

p. 044 425 2955 p. 040 821 4134

riikka.heikkinen(at)osmy.fi maili.maatta(at)gmail.com