Vapaaehtoistyö


Kaipaatko tekemistä? Koetko välillä olevasi yksinäinen? Haluatko olla avuksi?

Vapaaehtoisia tarvitaan esimerkiksi yhdistyksen hallituksen jäseniksi aktiivisiksi toimijoiksi ja kehittäjiksi, ohjaajaksi vertaistukiryhmiin, muistikahviloiden hommiin sekä avustajaksi retkille ja tapahtumiin. Vapaaehtoistehtävä voi olla lyhytkestoinen esim. retkellä tai tapahtumassa avustaminen tai pitempikestoinen, säännöllisesti toistuva, kuten muistikahvilan vapaaehtoisena tai ryhmänvetäjänä toimiminen.

Tuuhan Völöjyyn- hanke on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittama ja Koillismaan Seudun Muisti ry:n hallinnoima vuosina 2017-2021 kehittämisavustuksella toimiva hanke. Toiminta-alue on Kuusamo, Taivalkoski ja Posio.

Yhteistyökumppaneita muistisairaiden ja läheisten lisäksi ovat erilaiset taide- ja kulttuuriyhdistykset ja kyläyhteisöt. Luonnolla, taiteella ja kulttuurilla on monenlaisia suotuisia vaikutuksia ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja näitä keinoja hyödynnetään Tuuhan Völöjyyn- hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Etsimme vapaaehtoisia mm. kulttuurikaveriksi, luontoystäväksi, taide- ja kirjallisuuskumppaniksi, tanssitreenikaveriksi tai lauluystäväksi. Vapaaehtoistoiminta räätälöidään kunkin muistisairaan toiveiden mukaisesti, joten myös vapaaehtoisia tarvitaan hyvin laajalla skaalalla. Jos sinulla on jokin kiinnostus asiaan tai erityisosaaminen/lahja, ota rohkeasti yhteyttä; rakennamme yhdessä sinulle yksilöllisen tehtävän. Tarvittaessa koulutamme tehtävään huomioiden muistisairauden erityispiirteet.

Vapaaehtoisten kuukausitapaamiset.
Kuulumisten vaihtoa, vertaistukea vapaaehtoistoimintaan, toiminnan suunnittelua ja tehtävien jakoa, uuden muistitiedon oppimista ja virkistystä.

Kevään 2022 kokoontumiset:

Maanantai 21.2., 28.3., 25.4. ja 30.5. klo 16-18.

Kumppanuustalo Nuotta (Apajatie 1, 93600 Kuusamo).

Lisätiedot p. 044 784 8434 / Muistiluotsi Minna Kaltio.Tuuhan völöjyyn!

Räätälöidään sinun voimavarojesi ja kiinnostuksesi mukainen tehtävä.

Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä:

Maili Määttä, vapaaehtoistoiminnasta vastaava hallituksen jäsen Minna Kaltio, Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi
puh. 040 821 4134 puh. 044 784 8434
maili.maatta(at)gmail.com minna.kaltio(at)osmy.fi